Tips voor Brazilië

Het WK voetbal komt nu heel snel dichterbij en de stemming in Brazilië is gemengd. Mensen protesteren tegen het WK omdat het zo veel geld kost en omdat zij goede gezondheidszorg en beter onderwijs willen. De sfeer lijkt vijandig, maar ik weet zeker dat de supporters die naar Brazilië komen een heerlijke tijd kunnen hebben.

Ik heb daarvoor wat tips opgeschreven: niet alleen de toeristische plekken opzoeken, zoals het Suikerbrood en het Christusbeeld in Rio, maar ook gewoon wat gaan drinken in de cafeetjes op straat. De mensen zijn open en gezellig. Je hebt snel contact, ook al spreek je geen Portugees. Met een paar woorden Engels en handen en voeten kom je ook heel ver.

Niet alle pasjes mee

En verder: ja, het klopt, je moet oppassen voor dieven, zoals in elke grote stad en nu met het WK zullen diefjes zeker hun slag willen slaan. Het aanbod is simpelweg overweldigend en te verleidelijk voor hen. Trek geen dure dingen aan en om, is het algemene advies. Niet al je pasjes in je portemonnee, maar één bankpasje meenemen en dat niet in je portemonnee stoppen, maar ergens in je kleding en natuurlijk niet te veel geld mee. Dat soort dingen zorgt ervoor dat je de schade kunt beperken als het dievengilde je te snel af is en dat je verblijf in Brazilië er niet door wordt verpest. Je kunt overigens op heel veel plekken pinnen, winkels, bars, restaurants. Kijk wel even in Nederland of je bankpas over de hele wereld kan worden gebruikt.

Het is zo’n leuk land, het zou zonde zijn als je door negatieve berichten of ervaringen je plezier laat verpesten. Ander advies: ja, het is niet zo geolied als in Nederland. Dingen kosten meer tijd, zijn niet logisch en zijn omslachtig. Heb geduld, je kunt het toch niet veranderen. Laat je stiptheid lekker achter in Nederland. Hollen en vliegen kun je nog het hele jaar.

Kijk hier op Blendle voor het hele artikel dat ik erover heb geschreven.

Blendle is een website waar je artikelen per stuk kunt kopen. De site is interessant als je vooral geïnteresseerd bent in de grote kranten en tijdschriften in Nederland.

Of kijk hier op eLinea.Image

Ook op eLinea koop je artikelen per stuk of je betaalt 10 euro per maand en kunt dan zoveel lezen als je wilt. eLinea besteedt veel aandacht aan cultuur, literatuur en vrije tijd, maar heeft ook grotere media in zijn collectie.

Het derde platform waarop je het artikel kunt lezen is Myjour.

Myjour heeft veel vakbladen in zijn collectie en richt zich sterk op het zakenleven. Maar bijvoorbeeld ook NRC Reader en Vrij Nederland zitten erin.

Alledrie de platforms geven je de kans om even uit te proberen voordat je geld gaat uitgeven, je moet je alleen registreren. Veel plezier ermee.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: